Materialen - Deuren

Topdeuren hebben een naam

Vaak is een deur het meest in het oog springende onderdeel van een gebouw en kan daarom met recht het visitekartje worden genoemd. Imanddie ergens voor een gebou staat, zoekt en kijkt onbewust ook als allereerste naar de deur.
Omdat de deur zo'n essentieel onderdeel uitmaakt van het geheel moet bij de juiste keuze met nogal wat zaken rekening worden gehouden. Met name de esthetische aspecten: passen de vorm, de uitvoering en de kleur of kleurcombinaties wel bij elkaar en bij het gebouw? Is de keuze van het beslag wel passend in het geheel?
Vooral bij renovatieprojecten zijn de esthetische afwegingen dubbel belangrijk, omdat nieuwe kunststof deuren vaak moeten worden ingepastin reeds bestaande gebouwen.
Naast deze uiterslijke aspecten moet natuurlijk gekeken worden naar kwaliteit en duurzaamheid, is de prijs van de beoogde deur in overeenstemming met hetgeen geboden wordt? Welk bedrijfstaat ook na jaren nog steeds achter zijn product?
Pas als al deze aspecten zijn onderzocht en de opdrachtgever zich in de keuzekan vinden kan de vakman aan de slag? En vergis u niet; deuren maken is puur ambachtelijk werk en vereist veel praktijkervaring.
Opdrachtgevers weten dat ze met een ALPRO-deur niet over een nacht ijs gaan, want ook topdeuren hebben nu eenmaal een naam.

 

Dorpels

Altijd moet vóór aflevering worden nagegaan of het juiste hang- en sluitwerk, glas, dorpels e.d. wel worden meegeleverd. Juist omdat ALPRO voor haar opdrachtgevers totaalleverancier wil zijn, is de laatste jaren ook de productie van dorpels ter hand genomen. Holonite bestaat uit een mengsel van natuurlijke gesteenten met polyester en kent, ook na langere tijd, bijna geen waterabsorptie. Deze Holonite dorpels worden bij Alpro samengesteld en onder het kozijn gemonteerd zodat er op de bouwplaats tijdens de montage geen tijd verloren gaat. Reeds in 2001 resenteerde ALPRO voor het eerst deze slijtvaste dorpels op de beurs. Zeker bij renovatieprojecten geven deze dorpels juist dat stukje extra.

 

Kleuren

Het ALPRO-deurenprgramma biedt een grote variëteit aan kleuren.
Het huidige programma omvat diverse gangbare acrylkleuren, die uiteraard ook in combinatie kunnen worden gebruikt
Omdat er de laatste tijd een steeds groeiende vraag was naar foliekleuren heeft ALPRO haar leveringsprogramma aangevuld met diverse, eveneens gangbare kleuren.
In tegenstelling tot het bekende acryl wordt bij dit procédé de folie met moderne machines op de kunststofprofielen aangebracht. De ALPRO-foliekleuren hebben gegarandeerde duurzaamheid, zelfs als ze aan de meest extreme omstandigheden worden blootgesteld.

 

Waarin onderscheidt zich een ALPRO-deur?

  • ALPRO-deuren worden nog ambachtelijk gemaakt, wat veel ervaring en vakmanschap vereist. Vooral bij getoogde deuren is het buigen een specialisme op zich.
  • ALPRO-deuren zijn vocht, vorm, kleur en warmtebestendig, zodat ze niet aan slijtage onderhevig zijn en onderhoudsarm blijven.
  • ALPRO-deuren zijn inbraakveilig, volledig recyclebaar en bieden de mogelijkheid tot vervanging bij glasbreuk.
  • ALPRO-deuren bieden een breed scala aan beslagmogelijkheden, hang- en sluitwerk en glas. In eigen beheer kunnen ook alle maten Holonite dorpels worden vervaardigd.
  • ALPRO-deuren kunnen in diverse kleurvariëteiten worden geleverd: diverse gangbare acrylkleuren en foliekleuren. De acrylkleuren hebben een glad oppervlak, terwijl de foliekleuren zijn voorzien van een nerfstructuur. Voor speciale projecten kunnen echter ook alle denkbare niet-standaard kleuren worden aangemaakt.
  • ALPRO-deuren kunnen, in veel gevallen, worden gemaakt naar een idee dat de klant zelf aandraagt. Hierin is praktisch elk voorstel bespreekbaar.
  • ALPRO is al meer dan 20 jaar ectief aanwezig op de markt, met een product dat zich kan meten met elk alternatief.
  • ALPRO-deuren kunnen ook worden uitgevoerd met een grote keuze aan sierpaneel vullingen. Vraag naar de folder.

Kortom:
ALPRO-deuren mogen jarenlang aan de meest barre weersomstandigheden worden blootgesteld. In elke deur zit jarenlange ervaring en vakmanschap, dus kunnen ze tegen een stootje.